Fysikaalinen Hoitola Terhakka tarjoaa monipuolisia hoitopalveluja Polvijärvellä. Kattavaan palveluvalikoimaamme kuuluvat:
Fysioterapia
Fysioterapialla tähdätään aina ihmisen toiminta-, työ- ja liikkumiskyvyn edistämiseen parhaimmalla mahdollisella tavalla. Se on mm. erilaisten tuki- ja liikuntaelinhäiriöiden korjaamista ja niiden vaikutuksien tasaamista, myös ennaltaehkäisevästi. Fysioterapian sisältö ja tavoitteet räätälöidään jokaisen yksilöllisen tarpeen mukaan ja se voi olla mm. ohjausta ja neuvontaa, terapeuttista harjoittelua sekä manuaalista terapiaa.
Klassinen hieronta / urheiluhieronta
Hieronta on lihasten ja muiden pehmytkudosten käsittelyä erilaisin manuaalisin tekniikoin ja se sopii tuki- ja liikuntelinoireiden hoitoon niin auttavasti kuin ennaltaehkäisevästi. Sivelyt, pusertelut, hankaus, venytykset ja taputukset ovat hieronnassa yleisimpiä otteita. Urheiluhieronnassa hierontaotteet sovelletaan taasen yksilöllisesti urheilijan sen hetkisen meneillään olevan kauden mukaan.
Osteopatia
Osteopatia on monipuolinen, turvallinen ja koko kehoa hoitava menetelmä, josta saa apua mm. selkäkipuihin, migreeniin ja käsien sekä jalkojen
puutuneisuuteen. Osteopatia helpottaa myös nivelten jäykkyyttä, unettomuutta, liikerajoituksia ja vatsavaivoja.
Osteopatia sopii kaikille. Siihen luottavat niin urheilijat ja toimistotyöläiset kuin
lapsiperheetkin – hoidoissa käy entistä enemmän myös vauvoja. Suomessa kaikki osteopaatit ovat Valviran hyväksymiä ammattilaisia.
Kalevalainen jäsenkorjaus
Kalevalainen jäsenkorjaus on suomalaiseen perinnekulttuuriin perustuva mobilisaatiohoito, joka kattaa tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien koko alueen. Hoito on kokonaisvaltaista asiakkaan ja hoitajan välistä yhteistyötä elintoimintojen palauttamiseksi normaaliin tilaan asiakkaan omia liikeratoja hyväksi käyttäen.
Hoidossa vapautetaan kireät lihakset, sidekudokset, kudosnestekierto,
verenkierto ja hermotoiminta luonnolliseen tilaan sekä nivelpinnat kohdalleen. Kalevalainen jäsenkorjaus lähtee liikkeelle siitä, että ihminen on kokonaisuus, jota tulee aina hoitaa myös kokonaisuutena.
Akupunktio
Akupunktio perustuu perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen. Se on menetelmä, jossa käytetään etupäässä meridiaaneilla sijaitsevia akupunktiopisteitä, joilla voidaan säädellä ja tavoittaa kehon energia ja sitä kautta säädellä kehon toiminnallisia järjestelmiä. Kerralla käytetään yleisimmin 2–12 neulaa riippuen hoidon tavoitteesta ja hoidettavasta henkilöstä.
Maailman terveysjärjestö on julkaissut listan akupunktiohoitoon soveltuvista sairauksista ja koonnut siihen nimikkeitä pitkälti yli 400.
Kuppaus
Kuppaus tarkoittaa veren laskemista ihonalaisesta kudoksesta tekemällä ihoon pieniä haavoja, joiden kohdalle asetetut sarvet tai kupit imevät verta.
Tämä kaikkialla maailmassa tunnettu ikivanha hoitomuoto on Suomessa liittynyt saunakulttuuriin. Vielä tänäkin päivänä asiakas lämmittelee saunassa ennen kuppauksen suorittamista.
Poistuvan pintaveren määrä on yksilöllinen ja sen mukana poistuu elimistön kuona-aineita.
Tämä puhdistava hoito tuo apua mm. ihottumiin, migreeniin ja muihin päänsärkyihin, erilaisiin verenkiertohäiriöihin ja lihaskipuihin, verenpaineen säätelyyn ja vaihdevuosivaivoihin. Puhdistavan vaikutuksensa ansiosta se on myös erinomainen ennaltaehkäisevä hoito.
Lymfahieronta
Lymfahieronta on käsin tehtävä imusuonten pumppausmenetelmä lymfan eli imusuonten kierron elvyttämiseksi.
Hoito sopii erilaisiin turvotuksiin, iho- ja allergiasairauksiin, reumaattisiin oireisiin, migreeniin ja leikkausten jälkihoitoon. Nesteitä poistavan ja ihoa kirkastavan vaikutuksensa ansiosta sitä käytetään myös kauneuden hoitoon.
Kraniosakraaliterapia
Cranio Sacral Therapy on lääkäri-osteopaatti John Upledgerin kehittämä hienovarainen ja kokonaisvaltainen hoitomuoto.
Termi kraniosakraali perustuu kahteen luuhun: cranium/kallo ja sacrum/ristiluu. Näihin luihin kiinnittyy keskushermostoa ympäröivä dura mater -kalvo. Tämä kalvorakennelma luisine kiinnityskohtineen, aivoselkäydinneste ja kallonsisäiset kalvojärjestelmät muodostavat kraniosakraalijärjestelmän. Järjestelmään liittyy rytminen liike, jonka tarkkailuun ja tasapainottamiseen hoito perustuu. Koko keholle tehtävä hoito on hyvin hellävaraista, mutta vaikuttaa syvälle.
Intialainen päähieronta
Intialainen päähieronta perustuu intialaiseen ayurveda- hoitoperinteeseen. Tehokas käsittely kohdistuu lähinnä pään ja kasvojen alueelle tai niska-hartiaseudun hierotaan.
Lähes kaikissa pään alueen vaivoissa auttava hoito on varsinainen ”stressipesu”, mutta nesteitä poistavana ja energisoivana se on myös hyvin kokonaisvaltainen hoito.
Kuumakivihieronta
Kuumakivihieronta on lämpimillä, n. 40–55 -asteisilla sileillä kivillä tehtävää hierontaa, jossa on mukana myös käsien kosketus. Koko vartalolle kohdistuva eksoottinen hoitonautinto rentouttaa, laukaisee lihasjännityksiä ja herättää aineenvaihdunnan.
Hermoratahieronta
Professori Kajavan anatomis-fysiologinen terapia on professori, lääketieteen ja kirurgian tohtori Yrjö Kajavan 1900-luvun alussa kehittämä kokonaisvaltainen hermoratahieronta, jossa keskitytään hermoratojen lisäksi jänteiden, lihasten kiinnityskohtien ja kehon ääriosien tarkkaan hierontaan. Hoidon aiheita ovat mm. erilaiset kipu- ja särkytilat:
-hermopinteet ja –säryt
-reumaattiset oireet
-leikkausten jälkitilat.
Yksilölliset tukipohjalliset
Tukipohjalliset auttavat ratkaisemaan monia jalkojen ongelmia. Ainutlaatuinen Ortho Podo -tekniikka ja tarkka biomekaaninen tutkimus takaavat erinomaisen ja toimivan lopputuloksen.
Jalkojen rakenne vaikuttaa seisoma-asentoon sekä erilaisiin selkä- ja nivelvaivoihin. Asiakkaan
mittojen ja tarpeiden mukaan räätälöidyillä pohjallisilla, yhdessä terapeuttisten harjoitteiden kanssa, ennaltaehkäistään ja korjataan virheelliset kuormitustekijät ajoissa ja näin vältytään monilta
vaivoilta. Usein myös pelkkä oikeanlaisten jalkineiden valinta ja kehon tasapainotekijöiden kohdalleen saattaminen mm. yksilöllisten
harjoitteiden avulla voi ratkaista ongelmat.
Kinesioteippaus
Kinesioteippausta käytetään mm. erilaisten kiputilojen lievittämiseen, asennon korjaamiseen, liikkeen ohjaamiseen sekä turvotuksen vähentämiseen. Se on sensorinen eli tuntoaistimukseen perustuva hoitomenetelmä, jossa tapauskohtaisesti ja kliiniseen tutkimiseen nojaten valitaan kunkin asiakkaan kohdalla tarkoituksen ja tavoitteen mukainen teippaustapa.