Monipuoliset hoitopalvelut hieronnasta kuppaukseen

Fysikaalinen Hoitola Terhakka tarjoaa monipuoliset hoitopalvelut Polvijärvellä. Hoitoja löytyy perinteisestä hieronnasta erilaisiin terapiamuotoihin:

 • Hieronta
 • Fysioterapia
 • Akupunktio
 • Kalevalainen jäsenkorjaus
 • Kinesioteippaus
 • Urheiluhieronta
 • Hermoratahieronta
 • Lymfahieronta
 • Intialainen päähieronta
 • Kuppaus
 • Kuumakivihieronta
 • Ditelle Bene - elektrolymfahoito
 • Neurosonic-matalataajuusvärähtelyhoito
 • Pohjallistutkimus ja yksilölliset tukipohjalliset
 • Osteopatiaa oppilastyönä
 • Imukuppihieronta

Hermoratahieronta

Professori Kajavan anatomis-fysiologinen terapia on professori, lääketieteen ja kirurgian tohtori Yrjö Kajavan 1900-luvun alussa kehittämä kokonaisvaltainen hermoratahieronta, jossa keskitytään hermoratojen lisäksi jänteiden, lihasten kiinnityskohtien ja kehon ääriosien tarkkaan hierontaan. Hoidon aiheita ovat mm. erilaiset kipu- ja särkytilat:

 • hermopinteet ja –säryt
 • reumaattiset oireet
 • leikkausten jälkitilat

hoitomuodotLymfahieronta

Lymfahieronta on käsin tehtävä imusuonten pumppausmenetelmä lymfan eli imusuonten kierron elvyttämiseksi.

Hoito sopii erilaisiin turvotuksiin, iho- ja allergiasairauksiin, reumaattisiin oireisiin, migreeniin ja leikkausten jälkihoitoon. Nesteitä poistavan ja ihoa kirkastavan vaikutuksen ansiosta sitä käytetään myös kauneuden hoitoon.

Kalevalainen jäsenkorjaus

Kalevalainen jäsenkorjaus on suomalaiseen perinnekulttuuriin perustuva mobilisaatiohoito, joka kattaa tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien koko alueen. Hoito on  kokonaisvaltaista asiakkaan ja hoitajan välistä yhteistyötä elintoimintojen palauttamiseksi normaaliin tilaan asiakkaan omia liikeratoja hyväksi käyttäen.

Hoidossa vapautetaan kireät lihakset, sidekudokset, kudosnestekierto, verenkierto ja hermotoiminta luonnolliseen tilaan sekä nivelpinnat kohdalleen. Kalevalainen jäsenkorjaus lähtee liikkeelle siitä, että ihminen on kokonaisuus, jota tulee aina hoitaa myös kokonaisuutena.

Osteopatia

Osteopatia on monipuolinen, turvallinen ja koko kehoa hoitava menetelmä, josta saa apua mm. selkäkipuihin, migreeniin ja käsien ja jalkojen puutuneisuuteen. Osteopatia helpottaa myös nivelten jäykkyyttä, unettomuutta, liikerajoituksia ja vatsavaivoja. Osteopatia sopii kaikille. Siihen luottavat niin urheilijat, toimistotyöläiset kuin lapsiperheetkin - hoidoissa käy entistä enemmän myös vauvoja. Suomessa kaikki osteopaatit ovat Valviran hyväksymiä ammattilaisia.

hoitomuodotKuppaus

Kuppaus tarkoittaa veren laskemista ihonalaisesta kudoksesta tekemällä ihoon pieniä haavoja, joiden kohdalle asetetut sarvet tai kupit imevät verta.

Tämä kaikkialla maailmassa tunnettu ikivanha hoitomuoto on Suomessa liittynyt saunakulttuuriin. Vielä tänäkin päivänä asiakas lämmittelee ensin saunassa, minkä jälkeen suoritetaan kuppaus. Poistuvan pintaveren määrä on yksilöllinen ja sen mukana poistuu elimistöstä kuona-aineita. Tämä puhdistava hoito tuo apua mm. ihottumiin, migreeniin ja muihin päänsärkyihin, erilaisiin verenkiertohäiriöihin ja lihaskipuihin, verenpaineen säätelyyn ja vaihdevuosivaivoihin. Puhdistavan vaikutuksensa ansiosta se on myös erinomainen ennalta ehkäisevä hoito.

Kraniosakraaliterapia

Cranio Sacral Therapy on lääkäri-osteopaatti John Upledgerin kehittämän hienovarainen ja kokonaisvaltainen hoitomuoto. Termi kraniosakraali perustuu kahteen luuhun: cranium/kallo ja sacrum/ristiluu. Näihin luihin kiinnittyy kesskushermostoa ympäröivä dura mater -kalvo. Tämä kalvorakennelma luisine kiinnityskohtineen, aivoselkäydinneste ja kallon sisäiset kalvojärjestelmät muodostavat kraniosakraalijärjestelmän. Järjestelmään liittyy rytminen liike, jonka tarkkailuun ja tasapainottamiseen hoito perustuu. Koko keholle tehtävä hoito on hyvin hellävaraista, mutta vaikuttaa syvälle.

hoitomuodotNeurosonic

Neurosonic-matalataajuusvärähtelyhoito sopii erilaisten kipujen, lihaskireyksien sekä jännitystilojen hoitoon. Hoito toteutetaan Neurosonic Pro-hoitotuolissa joka on suomalainen innovaatio.

Halutunlainen stimulaatio kohdistetaan joko tiettyihin kehonosiin tai koko kehoon valiten asiakkaan oireiden mukaan joko aktivoiva, palauttava  tai rentouttava vaikutus.

hoitomuodotIntialainen päähieronta

Intialainen päähieronta perustuu intialaiseen ayurveda- hoitoperinteeseen.

Tehokas käsittely kohdistuu lähinnä pään ja kasvojen alueelle, mutta myös niska- hartiaseutua hierotaan. Lähes kaikissa pään alueen vaivoissa auttava hoito on varsinainen ”stressipesu”, mutta nesteitä poistavana ja energisoivana se on myös hyvin kokonaisvaltainen hoito.

hoitomuodotKuumakivihieronta

Kuumakivihieronta on lämpimillä, n. 40 –55 –asteisilla sileillä kivillä tehtävää hierontaa, jossa on myös käsien kosketus mukana.

Koko vartalolle kohdistuva eksoottinen hoitonautinto rentouttaa, laukaisee lihasjännityksiä ja herättää aineenvaihdunnan.

hoitomuodotAkupunktio

Akupunktio perustuu Perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen. Se on menetelmä, jossa käytetään etupäässä meridiaaneilla sijaitsevia akupunktiopisteitä, joilla voidaan säädellä ja tavoittaa kehon energia ja sitä kautta säädellä kehon toiminnallisia järjestelmiä.

Kerralla yleisimmin käytetään 2 – 12 neulaa riippuen hoidon tavoitteesta ja hoidettavasta henkilöstä. Maailman Terveysjärjestö on julkaissut listan akupunktiohoitoon soveltuvista sairauksista ja koonnut siihen nimikkeitä pitkälti yli 400.

hoitomuodotOrthoPodo - Yksilölliset Tukipohjalliset

Tukipohjalliset auttavat ratkaisemaan monia jalkojen ongelmia.       

Ainutlaatuinen tekniikka ja tarkka biomekaaninen tutkimus takaavat erinomaisen ja toimivan lopputuloksen. Jalkojen rakenne vaikuttaa seisoma-asentoon sekä erilaisiin selkä- ja nivelvaivoihin. Asiakkaan mittojen ja tarpeiden mukaan räätälöidyillä pohjallisilla ennaltaehkäistään ja korjataan virheet ajoissa ja näin vältytään monilta vaivoilta.

hoitomuodotDitelle Bene - elektrolymfahoito

Elektrolymfa on sähkön avulla tapahtuva lymfahoito, jossa sähkömagneettisen kentän avulla tehostetaan kuona-aineiden poistumista kehosta.

Ditelle Bene laite on suunniteltu bioenergeettisen tasapainon hoitoon ja ylläpitoon. Hoito korjaa kehon bioenergeettisiä häiriöitä, kiihdyttäen kuona-aineiden poistumista kehosta, lisäten hyvinvointia ja tasapainottaen kehoa - luonnollisesti. Se parantaa mm. verenkiertoa ja lymfakiertoa, ehkäisee sydän- ja verisuoniongelmia sekä maksa-,munuais- ja virtsaelinten ongelmia, helpottaa reumaattisia oireita sekä nivelongelmia ja virkistää ja rentouttaa.

Shindo

Shindo on japanilainen kehotyöskentelymenetelmä. Shindo-tuntiin kuuluvat erilaiset rentoutusharjoitukset, kuusi perusvenytystä sekä venytysten tehostaminen yksin tai parin kanssa. Jomon-Shindo taas on pidempikestoista rentoutusvenyttelyä.

Suosittele meitä

Välitie 2, POLVIJÄRVI

Yhteystiedot

Fysikaalinen Hoitola Terhakka Oy
Välitie 2
83700
POLVIJÄRVI
013 631 888
info@terhakka.fi
www.terhakka.fi